Sütőtökös puszedli recept
A Sütőtökös puszedli hozzávalói:3 mérőpohár teljes kiőrlésű liszt (én tönkölylisztet használtam)
4 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt gyömbér (az eredeti őrölt szerecsendiót ír)
2 mérőpohár (kb. 40 dkg) sütőtökpöré (lehet konzerv vagy otthon elkészített)
1/2 mérőpohár agavészirup
1/2 mérőpohár juharszirup (az eredeti recept melaszt ír, de ha egyik sincs, 1 egész pohárnyi agavészirupot használjunk)
1 mérőpohár növényi tej vagy víz (én mandulatejet tettem bele, de lehet szója-, rizs- vagy zabtej is)
1 mérőpohárnyi vörösáfonya (az eredeti recept mazsolát ír, de szinte bármilyen apróra vágott aszalt gyümölcs szóba jöhet)
A Sütőtökös puszedli elkészítési módja:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy külön tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőből egy homogén masszát keverünk. Sütőpapírral borított sütőlapra egy-egy evőkanálnyi tésztát halmozunk egymástól kb. másfél centi távolságra (nem nagyon terül szét sütés közben). 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. jan. 31. 03:36
A sütőtökös puszedli elkészítési módja és hozzávalói.