Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással recept
A Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással hozzávalói:2 csirkecomb
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 ek olaj
100 ml száraz fehérbor
125 ml csirkeleves
1+2 kk mustár
50 ml tejszín
2 ek apróra vágott tárkonylevél
só
bors
A Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással elkészítési módja:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük, és megkenjük őket 1 ek mustárral. A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, felöntjük a borral, 1-2 percig főzzük, majd hozzáöntjük a levest is, a húst belehelyezzük, és lefedve, alacsony hőfokon kb. 1 órat főzzük. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A főzőlevet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a maradék mustárt, tovább főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a tárkonnyal.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. jan. 12. 09:39
A csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással elkészítési módja és hozzávalói.