Tejfölös-ketchupos csirkeragu recept

40 dkg kétszer filézett csirkemell
3 szelet bacon
1 pohár tejföl
reszelt Ementali sajt
1 vöröshagyma
1 paprika
2 sárgarápa
fél citrom
1 ek balzsamecet
3 ek ketchup
só
bors
koriander
petrezselyem
A Tejfölös-ketchupos csirkeragu elkészítési módja:
Megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott bacon szalonnát és kissé megpirítjuk. Felkarikázzuk a paprikát, hozzáadjuk az alaphoz és félpuhára dinszteljük. A répát vékony karikákákra vágjuk, ráöntjük a ragura, és puhára pároljuk. A húst felkockázzuk és megszabadítjuk a rajta maradt inas részektől, hozzákeverjük az alaphoz és fűszerezzük az őrölt és száraz fűszerekkel. Ízlés szerint készre pároljuk vagy enyhén megpirítjuk. Ráöntünk fél citrom levét és egy evőkanál balzsamecetet. A petrezselymet fis elaprítjuk és hozzákeverjük a raguhoz. A húshoz öntjük a pohár tejfölt és a 3 evőkanál ketchupot is és kb. 2 perc alatt készre főzzük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. jan. 8. 08:14
A tejfölös-ketchupos csirkeragu elkészítési módja és hozzávalói.