Almával töltött csirkemell burgonyapürével recept
Az Almával töltött csirkemell burgonyapürével hozzávalói:a csirkemellhez
2 csirkemell
1 alma
2 sz sajt
1 fej lilahagyma
só
bors
1 tojás
kb. 20 dkg liszt
0,5 dl tej
zsemlemorzsa
olaj
a burgonyapüréhez
40 dkg burgonya
3 ek tejföl
1 ek margarin
só
bors
Az Almával töltött csirkemell burgonyapürével elkészítési módja:
A csirkemelleket a laposabb, hosszanti oldalán megnyitjuk, egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ebbe a nyílásba belehelyezünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy szelet almát és egy-egy szelet lilahagymát. Elkészítjük a panírmasszát. A tojást kicsit felverjük, hozzáöntjük a tejet és a lisztből annyit, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, kicsit megsózzuk. A húsokat egyesével a lisztben megforgatjuk, a masszában megmártjuk, és zsemlemorzsával bevonjuk. Annyi étolajat öntünk a serpenyőbe, hogy félig legyenek benne a húsok, viszont ha valakinek van fritőze, azzal jár a legjobban, ha abban süti. Nagyon alacsony hőfokon sütjük, ha serpenyőben készül, akkor ne hevítsük túl az olajat és végig csak kis lángon süssük. Amikor aranybarna lesz, lecsepegtetjük, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és kettévágva tálaljuk. A burgonyákat megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük és a margarinnal összetörjük, majd még forrón beletesszük a tejfölt és habosra keverjük egy fakanállal vagy kézi mixerrel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. jan. 4. 07:31
Az almával töltött csirkemell burgonyapürével elkészítési módja és hozzávalói.