Gyömbéres csirke körtével recept
A Gyömbéres csirke körtével hozzávalói:4 csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
2 nagyobb körte
1 közepes hagyma
1 dl fehérbor
6 dkg vaj
a mázhoz:
1 tk őrölt gyömbér
2-3 ek házi sós paprikakrém
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
só
frissen őrölt bors
A Gyömbéres csirke körtével elkészítési módja:
A tisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A máz hozzávalóit elkeverjük és a húsra kenjük, amelyeket egy tapadásmentes fedeles edénybe teszünk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat. Lefedve, közepes lángon 40-50 percig sütjük, közben megfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. A tisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, a hús mellett üvegesre sütjük. Ezt követően a fehérbort is az ételhez adjuk. A körtéket félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, hosszában vékonyan felszeleteljük, és a hús mellé tesszük. A boros, vajas, kissé ragacsos szaftban 10 percig pároljuk, ügyelve arra, hogy a körteszeletek ne essenek szét.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. jan. 1. 07:21
A gyömbéres csirke körtével elkészítési módja és hozzávalói.