Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gyömbéres csirke körtével recept

Gyömbéres csirke körtével recept

A Gyömbéres csirke körtével hozzávalói:
4 csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
2 nagyobb körte
1 közepes hagyma
1 dl fehérbor
6 dkg vaj

a mázhoz:

1 tk őrölt gyömbér
2-3 ek házi sós paprikakrém
4-5 gerezd zúzott fokhagyma

frissen őrölt bors


A Gyömbéres csirke körtével elkészítési módja:
A tisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A máz hozzávalóit elkeverjük és a húsra kenjük, amelyeket egy tapadásmentes fedeles edénybe teszünk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat. Lefedve, közepes lángon 40-50 percig sütjük, közben megfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. A tisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, a hús mellett üvegesre sütjük. Ezt követően a fehérbort is az ételhez adjuk. A körtéket félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, hosszában vékonyan felszeleteljük, és a hús mellé tesszük. A boros, vajas, kissé ragacsos szaftban 10 percig pároljuk, ügyelve arra, hogy a körteszeletek ne essenek szét.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gyömbéres csirke körtével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook