Aszalt szilvával töltött szűzérme recept
Az Aszalt szilvával töltött szűzérme hozzávalói:30 dkg szűzpecsenye
5 dkg szalonna
2 dkg vaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg aszalt szilva
1 ek fenyőmag (mandulaforgács)
1 erőleves kocka
1 dl vörösbor
só
bors
néhány szál petrezselyem, zeller, kapor
2 ek olaj
Az Aszalt szilvával töltött szűzérme elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kisebb edényben kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kétféle hagymát a szalonnához adjuk, és kis lángon üvegesre pároljuk. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, a hagymához adjuk. Felöntjük a borral, beletesszük a fenyőmagot, és a húsleveskockát. Addig főzzük, amíg sűrű és puha nem lesz (kb. 15 perc). A húst éles késsel felvágjuk, hogy téglalap formát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, de csak az egyik oldalát. A másik oldalát megkenjük a hagymás-szilvás keverékkel. Felgöngyöljük, cérnával szorosan megkötözzük. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, megforgatjuk benne a hústekercset. Amikor már minden oldalát kissé megkapta, kevés vizet öntünk alá (esetleg borral). Mellé tesszük a maradék tölteléket, a zöldfűszereket. Lassú tűzön fél órát pároljuk. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Vegyük ki a hústekercset, tegyük deszkára. Fejtsük le a kötözőzsineget. Hagyjuk állni néhány percet, azután szeleteljük fel. Tört krumplival, párolt zöldséggel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. dec. 31. 07:14
Az aszalt szilvával töltött szűzérme elkészítési módja és hozzávalói.