Paradicsomos sült csirke gombával és kakukkfűvel recept
A Paradicsomos sült csirke gombával és kakukkfűvel hozzávalói:4 csirkecomb (alsó vagy felső tetszés szerint)
2 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg gomba (én championt használtam)
1 tk kakukkfű
1 doboz hámozott, egész konzervparadicsom
1,2 dl csirkealaplé
2 ek sűrített paradicsom
só
őrölt fekete bors
A Paradicsomos sült csirke gombával és kakukkfűvel elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy közepes méretű sütőtálban összekeverjük a konzerv és a sűrített paradicsomot, a csirke alaplevet, zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet. A karikákra szelt hagymát olajon egy serpenyőben megdinszteljük, majd mehetnek a sütőtálba. A felszeletelt gombát ugyanígy, ugyanitt szintén zsírjára sütjük (enyhén sózzuk), majd beletesszük a sütőtálba. Megkeverjük, amit eddig belepakoltunk. A húst megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk és ugyanúgy a serpenyőben kifehérítjük, vékony kérget sütünk rá, majd ők is mehetnek a sütőtálba. Kanalazzunk rá valamennyit a paradicsomos szószból, hogy az ízek mindenhol átjárhassák. Alufóliával letakarva kb. 1 óra 15 percig sütjük. Félidőben fordítsuk meg a csirkecombokat, mivel az alja, ahol áll a paradicsomos szószban, gyorsabban sül. Megfordítás után kanalazzunk a tetejére ismét a szószból. Az utolsó negyedórában levehetjük az alufóliát, hogy kissé megpiruljanak a husik. Érdemes nem azonnal, hanem csak másnap fogyasztani. Egy éjszaka alatt az ízek a hűtőben csodálatosan összeérnek.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. jan. 7. 08:06
A paradicsomos sült csirke gombával és kakukkfűvel elkészítési módja és hozzávalói.