Tejfölös pecsenye grillfűszerrel recept
A Tejfölös pecsenye grillfűszerrel hozzávalói:45 dkg csirkemell
grillfűszer (ízlés szerint)
1,5 dl napraforgó olaj (pácoláshoz)
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb szál hegyes erős-paprika
4 kövér gerezd fokhagyma
1 mk őrölt fekete-bors
6 ek tejföl
70 dkg krumpli
2 tk sült krumpli fűszersó
napraforgó olaj (sütéshez)
A Tejfölös pecsenye grillfűszerrel elkészítési módja:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, beletesszük egy tálba, megszórjuk a grillfűszerrel, ráöntünk kb. 1,5 dl olajat, átforgatjuk, és fél napra hűtőbe tesszük, hogy pácolódjon. A hagymát és az erős-paprikát felaprítjuk, 3 ek olajon megdinszteljük, és ha pirulni kezd, rátesszük a pácolt csirkemellet. Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borssal ízesítjük, és belekeverjük a 2 ek tejfölt. A kész pecsenyét másnapig hűtőben tároljuk. A krumplit vékony hasábokra szeljük, olajban pirosra sütjük, majd tálba szedjük, megszórjuk a fűszersóval, és jól összerázzuk. A pecsenyét egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáforgatjuk a sült krumplit, és belekeverjük a tejfölt.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. jan. 5. 07:38
A tejfölös pecsenye grillfűszerrel elkészítési módja és hozzávalói.