Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mustáros csirkemellcsíkok recept

Mustáros csirkemellcsíkok recept

Elkészítési idő 40 perc

A Mustáros csirkemellcsíkok hozzávalói:
4 före:
kb.40 dkg csirkemellfilé csíkok(kb.1.5 cm vastag és 7-8 cm hosszú-de ki hogy szereti)
2 evökanál Globus mustár vagy Estragon mustár
2 evökanál feketebors,örölve
1 evökanál Delikát vagy Vegeta füszer
más füszerek,ízlés szerint:majoranna,oregáno,bazsalikom szárítva(ezek nélkül is jó)
3 dl napraforgóolaj
egy serepnyö
egy üvegtálka vagy porcelántál


A Mustáros csirkemellcsíkok elkészítési módja:
Az üvegtálkába beletesszük a felvágott csirkemellfilécsíkokat. Megszórjuk a feketeborssal,Delikáttal és esetleg más szárított füszerrel. Rátesszük a Globus mustárt és alaposan összekeverjük,hogy mindenhol legyen füszer is,mustár is. Alufóliával befedjük a tálat. Állni betesszük a hütöbe,minimum egy órára,de legjobb egy éjszakára. A serpenyöbe beletesszük az olajat. Egy dobozba zsemlemorzsát teszünk. Minden egyes húscsíkot belehempergetünk külön-külön a zsemlemorzsába és egy lapos tálcára sorba kiszedjük az egészet. Felforrósítjuk az olajat és a húscsíkokat kisütjük ropogósra. Ügyeljünk,hogy az olaj ne hevüljön túl,mert fekete és keserü lesz az egész. Egyszerre csak annyi hús legyen a serpenyöbe,hogy ne érjenek szorosan össze,mert lepereg a panír. Akkor szedjük ki,ha kissé már barna,de semmiképpen nem feketén. Tálalás: burgonyapüré és fejes saláta vagy jégsaláta illik hozzá a legjobban.

Több személynek készítve kicsit hosszadalmas,de megéri,föleg a pikáns ízek kedvelöinek.
Nálunk családi kedvenc.
Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei


A mustáros csirkemellcsíkok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook