Citromos rántott szelet recept
A Citromos rántott szelet hozzávalói:40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül),
2 citrom,
1 db egész tojás,
só és törött fekete bors ízlés szerint,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
A Citromos rántott szelet elkészítési módja:
A sertéshúst vékony, kis szeletekre vágjuk. Megsózzuk, meghintjük kevés törött borssal és reszelt citromhéjjal. A tojást habosra verjük, belekeverjük az egyik citrom kicsavart levét. A megfűszerezett hússzeleteket először lisztbe mártjuk, ezután megforgatjuk a citromos tojásban, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában. 170 fokra forrósított olajban 4-5 perc alatt szép sárgásbarnára megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla, és még forrón megöntözzük a maradék citrom kicsavart levével. Melegen is, hidegen is tálalható, utóbbi esetben citromkarikákkal és petrezselyem zölddel feldíszítve. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, igen ízletes étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. aug. 14. 18:55
A citromos rántott szelet elkészítési módja és hozzávalói.