Borjúmáj cukkínivel recept
30 perc
A Borjúmáj cukkínivel hozzávalói:
250 g cukkini,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál liszt,
só,
fekete bors,
4 evőkanál vaj vagy margarin,
4 szelet borjúmáj (1 cm vastag, 125-125 g),
5 evőkanál vörösbor.
A Borjúmáj cukkínivel elkészítési módja:
1. A cukkínit megmossuk, megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk, a hagymát is megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. Lapos tányéron összekeverjük a lisztet, a sót és a borsot. 2. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál vajat. Beletesszük a cukkinit, és a hagymát majd 10 percig pároljuk, amíg kész nem lesz. Tálra helyezzük át, és lefedve melegen tartjuk. 3. Ugyanabban a serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat. A májat megforgatjuk a lisztes keverékben, a felesleges lisztet lerázzuk, és a májat minden oldalon 3 percig sütjük a vajban. A zöldség mellé helyezzük, és melegen tartjuk. 4. A bort a serpenyőbe töltjük és felforraljuk, közben a letapadt sült részeket felszedjük az edény aljáról. A mártást a májra öntjük, és azonnal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. aug. 13. 18:53
A borjúmáj cukkínivel elkészítési módja és hozzávalói.