Lecsós máj recept
40 perc
A Lecsós máj hozzávalói:
(4 személyre)
8db csirkemáj (vagy ennek megfeleleő mennyiségű bármilyen máj)
1kg paprika
1/4 kg paradicsom
3 fej hagyma
Só
A Lecsós máj elkészítési módja:
A hagymát kevés olajon üvegesre pirítom. Ráteszem az apró kockákra vagy csíkokra szelt májat, mikor az félig kész, akkor hozzáadom a karikákra vágott paprikát, besózom, és fedő alatt addig párolom, míg a paprika majdnem jó. Ekkor hozzáadom még a kockákra vágott paradicsomot, megkóstolom a levét, elég sós-e, adott esetben pótlom, fedő alatt készre párolom. Lezárom a tüzet alatta, majd jó alaposan megkeverem.
Köretként rizs javasolt hozzá, de kenyérrel is nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: annelly, 2009. aug. 12. 14:00
A lecsós máj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.