Karalábéfőzelék recept
A Karalábéfőzelék hozzávalói:1 közepes karalábé
liszt
tej
tejföl
ételízesítő
só
bors
A Karalábéfőzelék elkészítési módja:
A karalábét felkockázom, majd megfőzöm annyi vízben, hogy ellepje. Közben ízesítem, majd mikor már puha, akkor 3 csapott evőkanál lisztet simára keverek egy kis tejjel, majd 1 dl tejföllel, és hideg vízzel felhígítom, ezzel behabarom a karalábét, és megvárom amíg besűrűsödik. Aztán kész is.
Bármilyen feltéttel nagyon fini, én sült virslivel szeretem a legjobban, ill. fasírttal.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: annelly, 2009. máj. 29. 13:29
A karalábéfőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.