Francia hagymakrémleves cipóban recept
A Francia hagymakrémleves cipóban hozzávalói:1 kg vöröshagyma
1,5 dl fehérbor
2 dl tejszín
Fehérbors
Só
Liszt
4 kerek cipó (kb fél kilósak)
Reszelt sajt
Vaj
A Francia hagymakrémleves cipóban elkészítési módja:
Vajon megpirítjuk a félkarikákra, vékonyra szelt hagymát, majd amikor megdinsztelődött, besűrítjük liszttel, ráöntük a teszínt, és gyorsan kikavarjuk csomómentesre. Ezután hozzáöntjük a bort, krémesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, végül felhúzzuk vízzel. Addig főzzük, amíg a hagyma szinte elolvad a szánkban. Közben a cipókat "lefejezzük", a kalapokat tepsibe rakjuk, sajtot reszelünk rá, és ropogósra pirítjuk. a cipó belsejét késsel kivágjuk (nem kell hordó formájura kivájni, csak egy hengert vágunk belőle, ebből aztán szép kerek pirítósokat készíthetünk az előételhez mondjuk). A kész levest a cipóba merjük, a kalapokat ráhelyezzük.
Lapos tányéron, szalvétával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: annelly, 2009. máj. 16. 21:03
A francia hagymakrémleves cipóban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.