Salátaleves, ahogy Erdélyben készítik recept
30 perc
A Salátaleves, ahogy Erdélyben készítik hozzávalói:
1 nagy fej salata
szalonna izles szerint nagyon aprora
4-5 cikk fokhagyma
keves olaj
tej
so,bors
4 tojas(vagy ki amennyit akar)
A Salátaleves, ahogy Erdélyben készítik elkészítési módja:
Az aprora vagott szalonnat keves olajon megpiritom,hozzaadom a fokhagymat,egy-ket kevergetes,majd jon hozza a salata darabokra tepkedve kezzel.Osszeforgatom a zsiradekkal,sozom,felontom keves vizzel,a tobbit mind tejjel. Nem kell sokat fozni,par percet csak. KOzben 4 tojast folverek,sozom,borsozom,omlettet keszitek belole,majd apro kockakra vagom es hozzaadom a leveshez.Csipet cukor es kesz.Mennyei!
Lehet puliszkaval is talalni,de mi leveskent esszuk.Aki szereti tehet tejfolet bele,meg ecetet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: feher tulipan, 2009. máj. 16. 15:49
A salátaleves, ahogy erdélyben készítik elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.