Gerbaud (zserbo) recept
A Gerbaud (zserbo) hozzávalói:a tésztához:
# 50 dkg sima liszt,
# 25 dkg margarin,
# 1 db tojás,
# 2 tojás sárgája,
# 3 evokanál cukor,
# 1 dl tej,
# 2 dkg éleszto,
# só
# a töltelékhez:
# 60 dkg darált dió,
# 30 dkg porcukor,
# 1 l suru sárgabarcklekvár,
# 1 dl rum
# a mázhoz:
# 20 dkg étcsokoládé,
# 15 dkg porcukor,
# 5 dkg vaj,
# 2 dl víz
A Gerbaud (zserbo) elkészítési módja:
A tésztához az élesztot a tejjel és a 3 evokanálnyi cukorral felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összedolgozzuk az elmorzsolt margarinnal, a felvert tojásokkal, egy csipetnyi sóval és az élesztos tejjel. A tésztát pihentetés nélkül három egyenlo részre osztjuk, cipókat formálunk belole. Az egyes cipókat kb. 3 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral. Egy tepsibe sütopapírt teszünk. A hozzávalókat a következoképpen kell egymásra rétegezni: tészta, baracklekvár, rummal meglocsolt cukros dió, tészta, baracklekvár, cukros dió, tészta. A tésztarétegeket tuvel átszurkáljuk. A sütot 200 Celsius fokra melegítjük, és megsütjük. A mázhoz megolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét és a porcukrot. Ha felolvadt, elkeverjük benne a vajat, majd a mázat egyenletesen elterítjük a sütemény tetején. Kihulés után szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: feher tulipan, 2009. ápr. 11. 14:10
A gerbaud (zserbo) elkészítési módja és hozzávalói.