Zabpelyhes kekszek recept
Szénhidrátszegény
A Zabpelyhes kekszek hozzávalói:
20 dkg zabpehely
15 dkg puha vaj
5 dkg zabkorpa
10 dkg barna nádcukor
10 dkg tk.búzaliszt
2 egész tojás
1/2 tk.sütőpor
reszelt citromhéj,vagy narancshéj
1/2 tk fahéj,vagy mézesfűszer
A Zabpelyhes kekszek elkészítési módja:
A vajat habosra keverem a cukorral,bele a tojások is. A szárazakat összekeverem,majd a tojásos krémbe keverem villával. Ízesítés lehet: aszalt barack,meggy, áfonya, mazsola, csokikocka, dió,mogyoró,mandula,cukrozott narancshéj,stb... Sütőpapírra diónyi darabokat teszek ellapítva,kb 1 cm-re egymástól. Sütés 175 fokon kb.12 perc.Ha ropogósabban szeretitek,akkor picit több
(E.Margit oldalarol valo, Mohatol szarmazik)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: feher tulipan, 2009. márc. 25. 22:09
A zabpelyhes kekszek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.