Hamis töltött karalábé recept

3-4 db karalábé (nagyságtól függően)
50 dkg darált hús
20 dkg rizs
1 közepes fej vöröshagyma
só
bors
ételízesítő
pirospaprika
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
liszt a rántáshoz
zsiradék
A Hamis töltött karalábé elkészítési módja:
A darált húst, rizst, fűszereket alaposan összekeverjük, és gombócokat formálunk. A karalábét káposzta reszelőn lereszeljük, majd öntünk rá vizet, sót, és ételízesítőt teszünk bele. Ha felforrt beletesszük a gombócokat. Amíg fő, addig a zsiradékból és a lisztből rántást készítünk, a gombócokat mikor már puhák, kiszedjük. A rántást simára keverjük a tejföllel, és a főzelék alapot berántjuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, a gombócokat visszarakjuk. Egyet rottyan, és kész.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jan. 13. 14:11
A hamis töltött karalábé elkészítési módja és hozzávalói.