Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barackos csíkos szelet recept

Barackos csíkos szelet recept

A Barackos csíkos szelet hozzávalói:
A piskótához:
5 tojás,
csipetnyi só,
12,5 dkg cukor,
12,5 dkg liszt,
3/4 tasak sütőpor.
(az én tepsi méretem 27x38-as, nagyobb tepsihez, 6 tojásos kell)

Az első réteghez:
2 csomag vaníliás pudingpor,
6 dl baracknektár,
barackbefőtt.

Második réteg: 4-5 dl tejszín

Harmadik réteghez egy csomag omlós keksz.


A Barackos csíkos szelet elkészítési módja:
Piskóta: A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot, majd a tojás sárgákat egyenként, majd legvégül belevegyítjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 175 fokon 20 -30 percig sütjük, tűpróba. Első réteg: A barackok egy részét apróra vágjuk. A pudingport a baracknektárral elkészítjük, mint a pudingot, tetszés szerint tehetünk bele vaníliás cukrot és cukrot. Amikor elkészült a puding beleforgatjuk a barackdarabokat. Hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt rákenjük a piskótára. A második réteghez 4- 5 dl tejszínt kemény habbá verünk. Rákenjük a pudingos rétegre. A harmadik réteg: A kekszek alját a befőtt levével egy ecset segítségével megkenegetjük és a megkent oldalukkal lefelé fordítva kirakjuk a sütemény tetejét. A süteményt egy fél órára hűtőbe rakjuk. Addig gőz fölött felolvasztunk 15 dkg étcsokoládét másfél evőkanál olajjal és rákenjük a süteményre. Tálaláskor minden sütire teszünk a maradék barackbefőttből.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barackos csíkos szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook