Oroszkrém torta diabetikusan recept
Az Oroszkrém torta diabetikusan hozzávalói:A piskótához: (23 cm átmérőjű tortaformába)
6 db. tojás
3 tk. folyékony édesítőszer
3 tk. (nád)cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipetnyi só
6 ek. víz
6 púpozott ek. liszt
1 cs. sütőpor
A krémhez:
10 dkg. mazsola
1 dl. rumba áztatva
2 cs. vanília ízű pudingpor
6 dl. tej
15 dkg. margarin
7 tk. folyékony édesítőszer
1 cs. vaníliás cukor
4 dl. növényi tejszín
A díszítéshez
2- 3 dl. növényi tejszín
pár szem mazsola.
Az Oroszkrém torta diabetikusan elkészítési módja:
Keverjük habosra a tojások sárgáját az édesítővel, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáljuk bele a sütőporos lisztet. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot, majd óvatosan keverjük a lisztes elegyhez, vigyázva, nehogy a tojáshab összetörjön. Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt formába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni, és a széle elválik a sütőlaptól. A pudingport, a cukorpótlót, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, a rumba áztatott mazsolát és sűrűre főzzük. Az edényt hideg vízbe állítva, lehűtjük a krémet. Ha már félig kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és jól összedolgozzuk, majd ezzel együtt tovább hűtjük. Néha meg kell keverni, nehogy összeálljon! Közben a tejszínt kemény habbá verjük. Ha a krém kihűlt, óvatosan belekeverjük a tejszínt. Mikor kihűlt a tészta, kenjük rá a krém felét, tegyük rá a következő piskótalapot, majd a krém másik felét, és piskótalappal zárjuk le. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnap díszítjük. A tejszínt verjük kemény habbá, és vonjuk be vele az egész tortát. A maradék tejszínhabbal, és mazsolával tetszés szerint díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. jún. 29. 17:58
Az oroszkrém torta diabetikusan elkészítési módja és hozzávalói.