Zöldséges árpagyöngy hússal és hús nélkül recept
A Zöldséges árpagyöngy hússal és hús nélkül hozzávalói:0,5 kg árpagyöngy
4 db kicsi cukkini
40 dkg gomba
30 dkg mexikói zöldségkeverék
vaj
olívaolaj
só
bors
fokhagyma
a húsos változathoz 1 db nagyobb csirkemell (vagy bármilyen hús, amit szeretünk)
a vega változathoz 4 szelet tofu
A Zöldséges árpagyöngy hússal és hús nélkül elkészítési módja:
Az árpagyöngyöt olívaolajon átpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, teszünk bele 1,5 tk sót, és lezárjuk a gyorsfőzőt. 20 perc múlva elzárjuk a tüzet, és magára hagyjuk az edényt. Lábasban kb. 40 perc alatt készül el. Amíg a gersli fő, felszeleteljük a cukkiniket és a gombát. Vaj és olívaolaj keverékén hirtelen pirosra sütjük. Hozzáadjuk a mexikói zöldséget, megsózzuk, és puhára pároljuk. Amikor elkészült, összekeverjük a gerslivel, majd kettéosztjuk. A vega változathoz vajon átsütjük a füstölt tofuszeleteket, amit sózunk, borsozunk, fokhagymázunk, majd csíkokra vágunk. A húsos szekció pirított csirkemell csíkokat kap bele, szintén sózva, borsozva, fokhagymázva.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. jún. 20. 18:50
A zöldséges árpagyöngy hússal és hús nélkül elkészítési módja és hozzávalói.