Rigó Jancsi (diabetikus) recept
A Rigó Jancsi (diabetikus) hozzávalói:8 db tojás,
8 dkg fruktóz,
12 dkg liszt,
3 dkg darált dió,
2 dkg kakaópor a tésztába,
1 csomag sütőpor,
4 dl tejszín,
4 dkg fruktóz,
2 dkg kakaópor,
5 dkg diabetikus csokoládé,
1/2 csomag étkezési zselatin,
A Rigó Jancsi (diabetikus) elkészítési módja:
A tojások sárgáját 4 dkg fruktózzal kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 4 dkg fruktózt, és tovább verjük, majd óvatosan a kikevert tojássárgájához adjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, beleszitáljuk a kakaóport és végül a diót. Kanalanként keverjük a tojásokhoz. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és lassan sütjük. Ha kisült, kettévágjuk, 2/3 része az alja, 1/3 része a teteje legyen. A felső lapot megkenjük a gőz fölött megolvasztott és 2 kávés kanál olajjal higított csokoládéval, majd egyenlő kockákra vágjuk. A tejszínt keményre verjük a 4 dkg fruktózzal. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A zselatint kis lábasban 2 dl vízzel feloldjuk. Amikor kihűlt, belecsurgatjuk a tejszínhabba, és a kakaót is beleszitáljuk. Az alsó tésztalapra kenjük, és a már felvágott kockákat rárakjuk. Jól lehűtjük és csak azután vágjuk fel a kockák mentén.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. jún. 7. 20:31
A rigó jancsi (diabetikus) elkészítési módja és hozzávalói.