Zabpelyhes-áfonyás csokitorta recept
A Zabpelyhes-áfonyás csokitorta hozzávalói:22 cm átmérőjű tortaformához:
10 dkg zabpehely
10 dkg (tönköly)liszt
egy kiskanál sütőpor
3 tojás
1 tábla (10 dkg) olvasztott étcsokoládé vagy 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg (barna)cukor + 1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
2 dl tejszín (vagy ha nincs otthon tejszín, 2 dl tej és 15 dkg vaj)
5 dkg (fél tábla) tejcsokoládé darabokra vágva, 10 dkg aszalt áfonya(lehet fagyasztott is, de akkor hagyjuk felengedni, mielőtt a tésztába keverjük)
csipetnyi só
egy mokkáskanál fahéj
A Zabpelyhes-áfonyás csokitorta elkészítési módja:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, belekeverjük a zabpelyhet, a fahéjat és a sót. Az olvasztott (de langyosra, majdnem hidegre hűtött) csokoládét összekeverjük a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, aztán a tejszínnel. (Ha nem olvasztott csokoládét használsz, hanem kakaóport, akkor a kakaóport keverd ki a puha vajjal, aztán keverd hozzá a cukrokat, a tojásokat, végül a tejszínt.) A két keveréket vegyítsük össze. Forgassuk bele a csokoládédarabokat és az áfonyát. Öntsük tortaformába, aztán előmelegített 220 fokos sütőben süssük tűpróbáig.
Főzzünk vaníliapudingot, amikor már nem forró, keverjük ki áfonyalével, és ezzel az öntettel találjuk a tortát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. márc. 6. 09:33
A zabpelyhes-áfonyás csokitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.