Burgonyafasírt sajttal és brokkolival recept
A Burgonyafasírt sajttal és brokkolival hozzávalói:fél kiló áttört főtt krumpli (vagy ugyanilyen mennyiségű krumplipehelyből készített püré)
20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
2 egész tojás
só
csipetnyi reszelt szerecsendió
két nagyobb gerezd fokhagyma
20 dkg brokkoli
zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a kisütéshez
A Burgonyafasírt sajttal és brokkolival elkészítési módja:
A brokkolit megtisztítva, rózsáira szedve forrásban levő sós vízbe dobjuk. Ha friss brokkolit használunk, 6-7 percig, a fagyasztott brokkolit 3-4 percig főzzük. (Nem szabad túl puhára főnie.) Ezután a brokkolit hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. Az áttört krumplit megsózzuk, belereszeljük a sajtot, a fokhagymát és egy csöppnyi szerecsendiót, jól összekeverjük. Ajánlatos ilyenkor megkóstolni és aszerint sózni. Úgy jó, ha éppen egy picit túl sósnak érezzük. Ezután belekeverjük a tojásokat, végül pedig óvatosan, hogy ne törjük nagyon össze, beleforgatjuk a brokkolirózsákat. A masszából kanállal púpos evőkanálnyi halmokat rakunk egy tányérba kiöntött zsemlemorzsára, meghempergetjük őket a zsemlemorzsában és kézzel pingponglabdányi golyókat formálunk belőlük. A golyókat forró olajban aranybarnára sütjük. A kész fasírtokat salátával tálaljuk. De adhatjuk őket pl. húsokhoz köretnek is. Brokkoli helyett tehetsz bele más párolt zöldséget is. Pl. sárgarépát kockákra vágva, zöldborsót, karfiolt, gombát...
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. márc. 1. 19:52
A burgonyafasírt sajttal és brokkolival elkészítési módja és hozzávalói.