Csirkés-lecsós rakott krumpli recept
A Csirkés-lecsós rakott krumpli hozzávalói:* 1 kg krumpli
* 1 üveg lecsó /vagy frissen készített/
* 3-4 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb/
* 1 fej hagyma
* 2-3 csirkecomb
* ételízesítő
* só
* bors
* pirospaprika /szeretjük csípősen/
* pici kakukfű vagy rozmaring /nem muszáj/
A Csirkés-lecsós rakott krumpli elkészítési módja:
A krumplit meghámozom, kb. 8 mm vastag karikákat vágok, és teljesen ropogosra megsütöm olajban /papirtörlőre teszem/. A csirkecombokat kifilézem /lehet melle is/ fűszerezem. A lecsóba belenyomom a fokagymákat, összefőzöm, végül hozzáadom a pirospaprikát. Egy közepes jénai aljára teszek két sor krumplit, ráfektetem a húsokat, erre ráterítem a cérnavékonyra szeletelt hagymát, befedem a maradék krumplival, végül a lecsóval befedem az egészet. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 20-25 percig párolom, leveszem a fóliát, és 15-20 percig 200 fokon pirítom /közben meg lehet nézni, hogy nem lett-e túl ropogós, nem sült-e el teljesen a lecsó leve/. Akkor finom, ha a krumplik evésnél ropognak. Aki szereti, a végén tehet rá tejfölt vagy sajtot /akár mindkettőt süthet rá/.
Ha mindent előkészítek, hamar megvan, és kiadós vacsora.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 90f1e0b880, 2011. jan. 11. 12:10
A csirkés-lecsós rakott krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.