Ananászos párolt csirke recept
Az Ananászos párolt csirke hozzávalói:1.3 kg csirke
kis örölt gyömbér
2-3 zöldhagyma
3 ek szójaszósz
1 ek cukor
2 ek vermut
1 ananász konzerv
1 ek liszt /Kukoricaliszt/
só, olaj
Az Ananászos párolt csirke elkészítési módja:
A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, és az olajon pirosra sütjük.Hozzáadjuk a gyömbért, az apróra vágott zöldhagymát, a szóját, és a vermutot, majd a tálat vizzel telt tepsibe állitjuk, és a sütőben lefedve puhára pároljuk. Az ananászkonzerv levét lecsöpögtetjük, és hozzákeverjük az elkészült csirkelevéhez. Megszorjuk liszttel, és sürüre főzzük. Hozzáadjuk az ananászdarabokat, és párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. jan. 9. 10:07
Az ananászos párolt csirke elkészítési módja és hozzávalói.