Csirkecombok joghurtos kukoricapehely kéregben recept
A Csirkecombok joghurtos kukoricapehely kéregben hozzávalói:8 csirkecomb /felső rész/
1 kis pohár joghurt vagy kefir
1 db tojás
20-25 dkg kukoricapehely
só vagy szárnyasfűszer
olaj
A Csirkecombok joghurtos kukoricapehely kéregben elkészítési módja:
A csirkecombok bőrét eltávolítom,sózom,vagy a fűszerrel beszórom. A joghurthoz keverek egy tojást. A kukoricapelyhet kissé összetöröm sodrófával,de maradhat egészben is. Egy tepsit kikenek olajjal. A csirkecombokat beleforgatom a joghurtos tojásba,éppen csak lecsepegtetem,és beleforgatom a kukoricapehelybe,majd azonnal az olajozott tepsibe teszem. "Panírozás" után a combok felületét is kissé meglocsolom olajjal,fóliát teszek a tepsire,és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 percet sütöm,majd leveszem a fóliát és szép rózsaszínűre pirítom a kérget a combokon. Folyadékot nem kell a combok alá önteni.
A tojásos joghurtot ízlés szerint lehet még más fűszerekkel is ízesíteni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. jan. 6. 16:30
A csirkecombok joghurtos kukoricapehely kéregben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.