Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós-gyümölcsös rakott piskóta recept

Túrós-gyümölcsös rakott piskóta recept

A Túrós-gyümölcsös rakott piskóta hozzávalói:
1 cs vaníliás pudingpor
2 db tojás
1 dl eperszörp
30 dkg erdei gyümölcs
10 dkg cukor
3 dl tej
1 cs vaníliás cukor
30 dkg babapiskóta
35 dkg túró


A Túrós-gyümölcsös rakott piskóta elkészítési módja:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg a vaníliás cukorral, és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a második harmad cukorral. A tejből a szörppel (vagy 1 dl befőttlével), a maradék cukorral és a vaníliás pudingporral sűrű krémet főzünk. Levesszük a tűzről, s ha kihűlt, óvatosan belekeverjük a tojáshabot meg a túrót. A piskótákkal kirakjuk egy tál alját. Beborítjuk annyi krémmel, hogy eltakarja a piskótákat, majd megrakjuk a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsökkel. Addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. A végén a tetejére krém kerül. Ha kihűlt, egy napra a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Tálaláskor a tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral, és gyümölccsel díszítve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós-gyümölcsös rakott piskóta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook