Túrós-gyümölcsös rakott piskóta recept
A Túrós-gyümölcsös rakott piskóta hozzávalói:1 cs vaníliás pudingpor
2 db tojás
1 dl eperszörp
30 dkg erdei gyümölcs
10 dkg cukor
3 dl tej
1 cs vaníliás cukor
30 dkg babapiskóta
35 dkg túró
A Túrós-gyümölcsös rakott piskóta elkészítési módja:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg a vaníliás cukorral, és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a második harmad cukorral. A tejből a szörppel (vagy 1 dl befőttlével), a maradék cukorral és a vaníliás pudingporral sűrű krémet főzünk. Levesszük a tűzről, s ha kihűlt, óvatosan belekeverjük a tojáshabot meg a túrót. A piskótákkal kirakjuk egy tál alját. Beborítjuk annyi krémmel, hogy eltakarja a piskótákat, majd megrakjuk a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsökkel. Addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. A végén a tetejére krém kerül. Ha kihűlt, egy napra a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Tálaláskor a tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral, és gyümölccsel díszítve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. jan. 3. 18:07
A túrós-gyümölcsös rakott piskóta elkészítési módja és hozzávalói.