Eperkocka recept

Zsírszegény Zsírszegény

Az Eperkocka hozzávalói:
Tészta
- 5 tojás
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- alufólia

Töltelék
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 50 dkg eper

Tetejére
- 2 tasak eper ízű gyümölcszselé por
- tejszínhab


Az Eperkocka elkészítési módja:
Elkészítés Egyszerű piskótatésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. A tojássárgájához óvatosan hozzáadjuk kanalanként felváltva a lisztet és a tojások felvert habját. Finoman összekeverjük. Egy közepes tepsit kibélelünk alufóliával, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot, a használati utasításban leírtak szerint. Az epret megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk és lecsepegtetjük. Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, és csak ezután tesszük rá pudingkrémet. A krém tetejére egyenletesen elosztjuk az epret. Elkészítjük a gyümölcszselét, és szépen egyenletesen ráöntjük az eperre. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Tálalás előtt kockákra vágjuk, és tejszínhabbal díszítjük a kockára vágott sütemény tetejét.

Ez a sütemény nem csak finom, de mutatós is.

Tipp: sütésközben nem szabad a sütőajtót kinyitni, mert a piskóta összeesik!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eperkocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook