Epres palacsinta recept
Az Epres palacsinta hozzávalói:*
Palacsinta tészta
*
1 rúd vanília
*
2 ek mandulalikőr (Amaretto)
*
½ kg friss földieper
*
2 ek porcukor
*
4 gombóc vaníliafagylalt
Az Epres palacsinta elkészítési módja:
A palacsinta tésztához keverjük a mandula likőrt, és a vanília rúd kikapart magjait. A tésztából vékony palacsintákat sütünk. Az epret turmix gép, vagy botmixer segítségével pürésítjük, s hozzáadjuk a porcukrot. (Ízlés szerint helyettesíthetjük megfelelő mennyiségű édesítőszerrel, vagy mézzel is.) Az elészült palacsintát vékonyan megkenjük a pürével, majd negyedbe (háromszög alakúra) hajtjuk. A tetejét is pürével leöntjük, s szeletelt eperrel, esetleg csokoládé forgáccsal díszítjük. Mellé helyezzük a vanília fagylaltot.
Az eper amellett, hogy rendkívül esztétikus és finom, rengeted C-vitamint tartalmaz, mely erősíti az immunrendszert. Tartalmaz továbbá káliumot, mely elengedhetetlen az emberi szervezet számára. Az eperből készült finomságok segítenek a télen elvesztett vitaminok és ásványi anyagok pótlásában.
Eperből számtalan finom és tápláló ételt készíthetünk, csupán a fantáziánk szabhat határt. Natúr joghurttal és mézzel keverve természetes gyümölcsjoghurtot kapunk, más gyümölcsökkel társítva torta, vagy másformába helyezhetjük, s zselével leöntve a hűtőben állni hagyjuk. Így egy könnyű, hideg édességet kapunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: .Alexa., 2007. szept. 17. 14:55
Az epres palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.