Kapucsínó-és meggylikőr recept


1ek.instant kávépor
3ek.instant kapucsínópor
10 tojássárgája
1 tojásfehérje
1 vaníliarúd kikapart bele
10dkg cukor
100g tejszin
2,5dl fehér rum
1 üveg(212ml)amarénameggy
(mandulaolajos vaníliás cukorszirup-
ban:csemegeüzletből)
7ek.barna vagy fehér cukor-2fahéjrúd
1.5dl amaretto(mandulalikör)
3ek.cseresznyepálinka
3,5dlgabonapálinka (vodka)
4ek.grenadine(gránátalmaszirup)
vagy málnaszörp
A Kapucsínó-és meggylikőr elkészítési módja:
1.Az instant kávé-és kapucsínóport 3ek.forró vizzel elkeverjük. robotgép habverőjével a tojássárgákat,a tojásfehérjét,a vaníliavelőt meg a cukrot forró vízfürdőben kb.12 percig verjük. Apránként hozzáadjuk a kávés keveréket,a tejszint meg a rumot,majd a forró vízzel kiöblített üvegbe töltjük,és légmentesen lezárjuk.Hűtőszekrényben kb.2hétig áll el. 2.A lecsöpögtetett meggybefőttet a cukorral éa a fahéjrúddal együtt a cukor feloldódásáig melegítjük.Az amarettóval,a vseresznye-és a gabonapálinkával meg a grenadine-nal felöntjük,majd a fahéjruddal együtt a forró vízzel kiöblített üvegbe töltjük. Hütőszekrényben kb.4 hétig tartható el.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: nikol38, 2009. ápr. 3. 01:05
A kapucsínó-és meggylikőr elkészítési módja és hozzávalói.