Libamájtorta borzselével recept


A piskótához:
2 tojás
2dkg kristálycukor
3dkg liszt
2dkg darált dió
csipet só
A töltelékhez:
20dkg pecsenyelibamáj
20dkg savanyú alma
2ek.libazsír
2dkg tőzegáfonya
2dl édes fehérbor
2cl konyak
A borzseléhez:
1dl bor
2ek.balzsamkrém
1kk.zselatin
A Libamájtorta borzselével elkészítési módja:
A lefűszerezett májat fél angolosan lepirítjuk, félretesszük hülni.Az almát lereszeljük és kevés vajon megpároljuk,majd ezt is félretesszük. A tőzegáfonyát megáztatjuk a borban.A kihűlt májat a vajjal együtt ledaráljuk és kézi mixerrel felhabosítjuk.A kisült piskótára rétegezzük a krémet és a gyümölcsöket.A zselatint kevés vízben feloldjuk,a borral és a balzsam- krémmel elkeverjük.A lehűtött tortát a borzselével befedjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nikol38, 2009. márc. 21. 20:48
A libamájtorta borzselével elkészítési módja és hozzávalói.