Szultánkenyér recept
40 perc
A Szultánkenyér hozzávalói:
40 dkg vaj
40 dkg barnacukor
16 dkg tojás sárgája
2,5dkg rum
9 dkg cukrozott narancshéj
2 tojás fehérje
80 dkg mazsola
8 dkg mandulaliszt
0,8 dkg sütőpor
52 dkg liszt
2 dkg mézes fűszerkeverék
A Szultánkenyér elkészítési módja:
A vajat a barna cukor felével kihabosítjuk,majd hozzáadjuk a rumot,narancshéjat és a tojás sárgáját.A két tojás fehérjét habbá verjük a maradék cukorral,és ovatosan belekeverjük az előzőleg kapott masszát.Hozzáadjuk a mandulalisztet,a búzalisztet,a sütőport,a mézes fűszerkeveréket és a mazsolát.A kész maszszát egy 22-24 cm átmérőjű,kerek kapcsos tortaformába tesszük,és a tetejét felezett mandulával,dióval,kandírozott cseresznyével díszítjük.
190 fokra előmelegített sütőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nikol38, 2009. márc. 10. 21:45
A szultánkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.