Gyümölcskrémes kocka recept
A Gyümölcskrémes kocka hozzávalói:1 kisebb tepsi nagyságú,
1 cm vékony piskóta /3 tojasból/
50 dkg eper vagy más gyümölcs
2 főzés nélkül készítendő vaníliás pudingpor
1 l tej
25 dkg túró
2 dl tejszín
ízlés szerint 5-7 ek. cukor
1 cs. zselatinpor
A Gyümölcskrémes kocka elkészítési módja:
A tejszínből cukor nélkül kemény habot verek, és hidegre teszem. A gyümölcsöt feldarabolom, és a felét félretéve a másik felét összeturmixolom. A pudingport a zacskón lévő előírás szerint, de csak 9 dl tejben elkészítem. A túrót áttöröm (legegyszerűbb mixelőrúddal), majd összekeverem a gyümölcspürével, a cukorral és a darabos gyümölccsel. A tejszínhabot, a pudingot és a gyümölcsös túrót lazán összekeverem. A zselatinra ráöntöm a maradék 1 dl tejet és a mikróban feloldom. Kicsit hagyom hűlni, és a krémhez keverem. Egy kisebb tepsit kibélelek folpack fóliával és beleöntöm a krémet, majd a tetejére nyomom a piskótalapot. Fóliával letakarom és legalább fél napra a hűtőbe teszem dermedni. Tálalás előtt egy tálcára borítom, lehúzom róla a fóliát, gyümölccsel , csokival és tejszínhabbal díszítem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. szept. 23. 06:21
A gyümölcskrémes kocka elkészítési módja és hozzávalói.