Kukoricapelyhes rántott csirke recept
A Kukoricapelyhes rántott csirke hozzávalói:6 egész csirkecomb
2 pohár joghurt
2 teáskanál kakukkfű,
2 teáskanál oregánó,
1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál csípős paprika,
őrölt bors, vagy 4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanálnyi olíva olaj
só
20 dkg kukoricapehely
A Kukoricapelyhes rántott csirke elkészítési módja:
A csirkecombokat szétvágom. A felső részeket kicsontozom, az alsó combokat bevagdosom. 2 pohár joghurtot egy nagy tálba öntök, megfűszereztem: 2 teáskanál kakukkfű, 2 teáskanál oregánó, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál csípős paprika, őrölt bors, vagy 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanálnyi olíva olaj. Ebbe a mártásba belepakoltam az összes húst és egy éjszakát a hűtőben tartottam. Másnap sütőpapírral kibéleltem, kiolajoztam a legnagyobb tepsit. A mártásból kivett húsokat (nem kotortam le a mártást) meghintettem egy kis sóval, majd megforgattam az összetört kukorica pehelyben. 20 dkg fogyott el ehhez a mennyiséghez. A húsokat egymás mellé fektettem, a tetejét is olajoztam, és 180°C-on 35 perc alatt megsütöttem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. okt. 31. 08:49
A kukoricapelyhes rántott csirke elkészítési módja és hozzávalói.