Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kukoricapelyhes rántott csirke recept

Kukoricapelyhes rántott csirke recept

A Kukoricapelyhes rántott csirke hozzávalói:
6 egész csirkecomb
2 pohár joghurt
2 teáskanál kakukkfű,
2 teáskanál oregánó,
1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál csípős paprika,
őrölt bors, vagy 4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanálnyi olíva olaj

20 dkg kukoricapehely


A Kukoricapelyhes rántott csirke elkészítési módja:
A csirkecombokat szétvágom. A felső részeket kicsontozom, az alsó combokat bevagdosom. 2 pohár joghurtot egy nagy tálba öntök, megfűszereztem: 2 teáskanál kakukkfű, 2 teáskanál oregánó, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál csípős paprika, őrölt bors, vagy 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanálnyi olíva olaj. Ebbe a mártásba belepakoltam az összes húst és egy éjszakát a hűtőben tartottam. Másnap sütőpapírral kibéleltem, kiolajoztam a legnagyobb tepsit. A mártásból kivett húsokat (nem kotortam le a mártást) meghintettem egy kis sóval, majd megforgattam az összetört kukorica pehelyben. 20 dkg fogyott el ehhez a mennyiséghez. A húsokat egymás mellé fektettem, a tetejét is olajoztam, és 180°C-on 35 perc alatt megsütöttem.


Kategória: Húsételek receptjei


A kukoricapelyhes rántott csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook