Hagymás hús kínai módra recept
A Hagymás hús kínai módra hozzávalói:50 dkg csirkemell
50 dkg vöröshagyma
30 dkg gomba
50 ml víz
3 ek ketchup
1 ek balzsamecet (sima is megfelel)
2 ek szójaszósz
1 ek porcukor
1 kk gyömbérpor vagy 1 cm reszelt gyömbér
2 ek fehérbor /elhagyható/
só
bors
A Hagymás hús kínai módra elkészítési módja:
1. A felkockázott csirkemellet kevés olajon lepirítjuk, majd egy tálba szedjük. 2. Utána kevés olajon megdinszteljük a felszeletelt vöröshagymát (tényleg fél kg kell hozzá) és a felszeletelt gombát. 3. Végül a kettőt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bort, végül a maradék hozzávalókat összekeverjük, és ráöntjük a húsra. 4. 10-15 percig lassú tűzön pároljuk. (Ha kevésnek bizonyulna a víz, akkor lehet hozzá még önteni.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. okt. 31. 06:58
A hagymás hús kínai módra elkészítési módja és hozzávalói.