Zserbógombóc recept

A Zserbógombóc hozzávalói:
A csoki bevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó vagy étcsoki
1 tk olaj

fél tk rumaroma vagy rum
2 ek porcukor
1 ek. baracklekvár
1 ek víz
2 ek narancslikőr vagy helyette konyak, vagy rum
15 dkg darált dió
15 dkg aszalt sárgabarack


A Zserbógombóc elkészítési módja:
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal, a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Késes aprítóval, kávédarálóval, vagy ami van, jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csoki bevonás. Kb. 1 óra múlva a tortabevonót, étcsokit, egy kicsike lábasban gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük az olajat. Majd csinálunk az asztalon: balkéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábas, jobb kéznél másik tálca, rajta a hungarocell. A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábast kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót, és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe. Ha megderemedt a csoki, akkor fogyasztható


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zserbógombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook