Sült csirke őszi gyümölcságyon recept
A Sült csirke őszi gyümölcságyon hozzávalói:4 egész csirkecomb (vagy 2 csirkemell)
3 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál bazsalikom
só
bors
80 dkg magbaváló szilva (kompót is lehet)
2 db birsalma vagy alma
A Sült csirke őszi gyümölcságyon elkészítési módja:
A húsdarabokat jól megmosom, majd a vizet leitatom. A fokhagymát átpréselem, lassan hozzácsurgatok 2 evőkanál olajat, 2 evőkanál melegvizet, majd a fűszereket is belekeverem. Ebben a páclében átforgatom a csirkét, majd félreteszem. Egy tűzálló tepsit 3 evőkanál olajjal kikenek, belefektetem a csirkét, majd a gyümölcsöket is. Ha friss gyümölcsből készítem, nem szükséges vizet adnom hozzá, ha kompótból, akkor 1 pohárnyit öntök hozzá, majd lefóliázva forró sütőbe tolom, és kb. 45 perc alatt megsütöm. Az utolsó 5 percben levehető a fólia, hogy szép piros-ropogósra süljön a hús.
Zöldségekkel is szoktam készíteni (sárgarépa, zellergumó, burgonya, hagyma).
Kockákra vágom a zöldségeket, picit sózom, és zöldfűszerrel(petrezselyem, zellerzöld, kapor - amit a csalad szeret) fűszerezem.
Mindkét esetben (gyümölcs, zöldség) párolt rizs vagy burgonyapüré adható mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. okt. 19. 07:33
A sült csirke őszi gyümölcságyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.