Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sült csirke őszi gyümölcságyon recept

Sült csirke őszi gyümölcságyon recept

A Sült csirke őszi gyümölcságyon hozzávalói:
4 egész csirkecomb (vagy 2 csirkemell)
3 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál bazsalikom

bors
80 dkg magbaváló szilva (kompót is lehet)
2 db birsalma vagy alma


A Sült csirke őszi gyümölcságyon elkészítési módja:
A húsdarabokat jól megmosom, majd a vizet leitatom. A fokhagymát átpréselem, lassan hozzácsurgatok 2 evőkanál olajat, 2 evőkanál melegvizet, majd a fűszereket is belekeverem. Ebben a páclében átforgatom a csirkét, majd félreteszem. Egy tűzálló tepsit 3 evőkanál olajjal kikenek, belefektetem a csirkét, majd a gyümölcsöket is. Ha friss gyümölcsből készítem, nem szükséges vizet adnom hozzá, ha kompótból, akkor 1 pohárnyit öntök hozzá, majd lefóliázva forró sütőbe tolom, és kb. 45 perc alatt megsütöm. Az utolsó 5 percben levehető a fólia, hogy szép piros-ropogósra süljön a hús.

Zöldségekkel is szoktam készíteni (sárgarépa, zellergumó, burgonya, hagyma).
Kockákra vágom a zöldségeket, picit sózom, és zöldfűszerrel(petrezselyem, zellerzöld, kapor - amit a csalad szeret) fűszerezem.
Mindkét esetben (gyümölcs, zöldség) párolt rizs vagy burgonyapüré adható mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A sült csirke őszi gyümölcságyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook