Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ászokpalacsinta recept

Ászokpalacsinta recept

Az Ászokpalacsinta hozzávalói:
1 db füstölt csülök,
6 db tojás,
100 g liszt,
100 g zsemlemorzsa,
2 dl olaj

A palacsintához:
350 g liszt,
3 db tojás,
6 dl tej,
150 g zsír,
5 g só


Az Ászokpalacsinta elkészítési módja:
A lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel csomómentesre eldolgozzuk, aztán az elkészült palacsintatésztából- az olvasztott zsír felhasználásával- megsütjük a palacsintákat. A füstölt csülköt előkészítjük és kiáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor megfőtt, kicsontozzuk, a húst ledaráljuk. Héjában megfőzünk 4 tojást, sárgájukat a ledarált húshoz adjuk, ha szükséges ízesítjük, majd a megsütött palacsintákba töltjük, aztán két végüket felhajtva, a palacsintákat feltekerjük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártva bundázzuk, majd forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor bő zsírban sült burgonyát és tartármártást adunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Ászokpalacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook