Ászokpalacsinta recept
Az Ászokpalacsinta hozzávalói:1 db füstölt csülök,
6 db tojás,
100 g liszt,
100 g zsemlemorzsa,
2 dl olaj
A palacsintához:
350 g liszt,
3 db tojás,
6 dl tej,
150 g zsír,
5 g só
Az Ászokpalacsinta elkészítési módja:
A lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel csomómentesre eldolgozzuk, aztán az elkészült palacsintatésztából- az olvasztott zsír felhasználásával- megsütjük a palacsintákat. A füstölt csülköt előkészítjük és kiáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor megfőtt, kicsontozzuk, a húst ledaráljuk. Héjában megfőzünk 4 tojást, sárgájukat a ledarált húshoz adjuk, ha szükséges ízesítjük, majd a megsütött palacsintákba töltjük, aztán két végüket felhajtva, a palacsintákat feltekerjük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártva bundázzuk, majd forró, bő olajban kisütjük. Tálaláskor bő zsírban sült burgonyát és tartármártást adunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. okt. 17. 07:13
Az Ászokpalacsinta elkészítési módja és hozzávalói.