Hannover szelet recept
50 perc
A Hannover szelet hozzávalói:
40dkg liszt
25dkg margarin
8db tojás
20dkg porcukor
30dkg kristálycukor
30dkg darált dió
2ek. rum
10 dkg tortabevonó étcsoki
kevés tej
A Hannover szelet elkészítési módja:
A lisztből, a margarinból,2 egész tojásból,a porcukorból kevés tejjel tésztát gyúrunk.Dupla késfokvastagságúra nyújtjuk,lassú tűzön félig megsütjük.A kristálycukrot elhabarjuk a 6 tojássárgájával,2 evőkanál rummal,a darált dióval,és gőz fölött kavarva besűrítjük.Levéve a tűzről hozzáadjuk a 6 tojásfehérje keményre vert habját.Rákenjük a tésztára,és lassú tűzön egészen megsütjük.Kihűlés után bevonjuk csokimázzal.
Tetejét diszíthetjük apró színes tortadarával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2007. febr. 19. 02:04
A hannover szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.