Bombajó házi puncstorta recept
45 perc
408 kcal
12 szelethez:
7 tojásból sütött piskótakorong
0.5-0.5 dl rum és tej
1 tojás 15 dkg porcukor
1 dl erős fekete kávé
2 ek. keserű kakópor
10 dkg margarin
5-5 dkg mazsola és dióbél
a bevonathoz:
1 cs. főznivaló puncs izű pudingpor
4 dl tej
4 ek. kristálycukor
díszítéshez:
3-4 dkg étcsoki
A Bombajó házi puncstorta elkészítési módja:
A piskóta tetejéről egy ujjnyi szeletet levágunk és félretesszük. A nagyobb rész belsejét kiskanállal kivájjuk úgy, hogy 1 cm fala maradjon. Ezt a keretet és a levágott lapot a rum meg a tej keverékével meglocsoljuk. A tojást a porcukorral, a kávéval és a kakaóval lábasba rakjuk, vízgőzre állítjuk, kevergetve fölforraljuk., ezalat besűrüsödik, de a tűzről azonnal lehúzzük, különben összeugorhat. Beledobjuk a margarint, ha felolvadt a mazsolát a durvára vágott diót és a kivájt piskótát is hozzáadjuk. Azon melegében a tortába töltjük, a tetejét visszaillesztjük. 10-15 percre betesszük a mélyhűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen. Közben a pudingport a tejjel és a cukorral kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen a torta tetejére simítjuk. Vékony csíkban olvasztott csokit csurgatunk a tetejére. Hűtőben dermedni hagyjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2008. júl. 31. 18:49
A bombajó házi puncstorta elkészítési módja és hozzávalói.