Hangyaboly recept
30 perc
A Hangyaboly hozzávalói:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs. vsn. cukor
- 1 citrom
- 5 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csomag csokis tortadara (ami olyan, mint az egérkaki)
- 1 db étcsoki tortabevonó
- 1 dl rum
A Hangyaboly elkészítési módja:
A margarint, a porcukrot, a van. cukrot citromhéjat kikeverjük. Hozzákeverjük az 5 tojássárgát, a lisztet, a tortadarát, a rumot, majd a végén az 5 tojás habját. 2 db őzgerincet kizsírozunk és lisztezünk majd elosztjuk bennük a masszát. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kihűlt bevonjuk a tortabevonóval.
Nagyon finom és úgy néz ki mikor felszeljük mintha hangyák lennének benne.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2008. márc. 20. 08:09
A hangyaboly elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.