Rakott őszibarack recept
A Rakott őszibarack hozzávalói:1 csomag babapiskóta,
2 dl rumos-cukros tej,
4-5 szem őszibarack, vagy -befőtt,
2 egész tojás,
1 evőkanál liszt,
2 evőkkanál cukor,
1 csomag vaniliás cukor,
1/2 l tej.
A Rakott őszibarack elkészítési módja:
A babapiskótákat belemártjuk a rumos-cukros tejbe, és egy tál aljára kb. kétujjnyi magasan lerakjuk. Az őszibarackokat meghámozzuk, ketté vágjuk, magjaikat kivesszük (ha befőtt, akkor lecsepegtetjük) és magházukkal lefelé a piskótára rakjuk. A többi hozzávalóbót összekeverjük és gőz fölött krémet főzünk belõle. Kihűtjük és a barackra öntjük. A tetejét sűrűn meghintjük durvára vágott dióval vagy mandulával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 19. 19:08
A rakott őszibarack elkészítési módja és hozzávalói.