Rakott õszibarack recept
A Rakott õszibarack hozzávalói:1 csomag babapiskóta,
2 dl rumos-cukros tej,
4-5 szem őszibarack, vagy -befőtt,
2 db egész tojás,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1/2 l tej.
A Rakott õszibarack elkészítési módja:
A babapiskótákat belemártjuk a rumos-cukros tejbe, és egy tál aljára kb. kétujjnyi magasan lerakjuk. Az őszibarackokat meghámozzuk, ketté vágjuk, magjaikat kivesszük (ha befőtt, akkor lecsepegtetjük) és magházukkal lefelé a piskótára rakjuk. A többi hozzávalót összekeverjük és gőz fölött krémet főzünk belőle. Kihűtjük és a barackra öntjük. A tetejét sűrűn meghintjük durvára vágott dióval vagy mandulával.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. okt. 13. 20:29
A rakott õszibarack elkészítési módja és hozzávalói.