Brassói rakott káposzta recept
A Brassói rakott káposzta hozzávalói:75 dkg savanyúkáposzta,
50 dkg sertéslapocka,
1 csokor kapor,
1 dl ketchup,
só,
bors,
csombor,
3 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
kevés olaj.
A Brassói rakott káposzta elkészítési módja:
Egy tűzálló tál aljába rétegezünk savanyúkáposztát, melyet sóval, borssal, csomborral és a finomra vágott kaporral megszórunk. Erre teszünk egy pár szelet tenyérnyi nagyságú lapockát, amit előtte az olajban aranysárgára pirított hagymán elősütöttünk. Szintén sózzuk, borsozzuk és rakunk rá egy kevéske ketchupot. Erre szintén káposzta kerül és addig rétegezzük amíg a hozzávalók elfogynak. A maradék ketchupot elkevejük a 3 dl tejföllel és a tetejére öntjük. Ezt 2 óráig forró előmelegített sütőben sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 18. 21:22
A brassói rakott káposzta elkészítési módja és hozzávalói.