Meggyfelfújt recept
A Meggyfelfújt hozzávalói:50 dkg magozott meggy (lehet befőtt is),
50 dkg túró,
2 db tojás sárgája,
4 db tojás fehérje,
2 evőkanál kanál cukor,
4 evőkanál mazsola
1 vaníliarúd,
1,25 dl tej,
1 teáskanál étkezési keményítő,
csipetnyi só,
porcukor.
A Meggyfelfújt elkészítési módja:
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk. Az étkezési keményítőt jól elkeverjük a tejben. A tojás fehérjét habbá verjük egy csipetnyi sóval. A mazsolát megmossuk, kevés ideig langyos vízben áztatjuk. A villával áttört túrót, a tojás sárgáját, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tejet jól kikeverjük. Óvatosan a túróba forgatjuk a fehérje habot és a mazsolát. A masszát egy felfújt formába (tűzálló tálba) töltjük, majd megszórjuk a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A tálból kiborítva, tetejét porcukorral megszórva, még melegen fogyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 15. 13:24
A meggyfelfújt elkészítési módja és hozzávalói.