Meggyfelfújt recept

A Meggyfelfújt hozzávalói:
50 dkg magozott meggy (lehet befőtt is),
50 dkg túró,
2 db tojás sárgája,
4 db tojás fehérje,
2 evőkanál kanál cukor,
4 evőkanál mazsola
1 vaníliarúd,
1,25 dl tej,
1 teáskanál étkezési keményítő,
csipetnyi só,
porcukor.


A Meggyfelfújt elkészítési módja:
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk. Az étkezési keményítőt jól elkeverjük a tejben. A tojás fehérjét habbá verjük egy csipetnyi sóval. A mazsolát megmossuk, kevés ideig langyos vízben áztatjuk. A villával áttört túrót, a tojás sárgáját, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tejet jól kikeverjük. Óvatosan a túróba forgatjuk a fehérje habot és a mazsolát. A masszát egy felfújt formába (tűzálló tálba) töltjük, majd megszórjuk a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A tálból kiborítva, tetejét porcukorral megszórva, még melegen fogyasztjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyfelfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook