Konyakmeggyes 1 recept
A Konyakmeggyes 1 hozzávalói:Hozzávalók
Csokimáz
1-2 evőkanál kakaópor
5 dkg Rama
12 dkg porcukor
2 tojásfehérje
Krém
magozott meggy
konyakmeggy aroma
20 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
1/2 liter tej
1 Rama
Piskóta
6 kanál liszt
6 kanál cukor
6 tojás
Tésztához
5 dkg cukor
tej
1 evőkanál kakaópor
5 dkg zsír vagy Rama
1/2 sütőpor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
A Konyakmeggyes 1 elkészítési módja:
A cukorból, lisztből, tojássárgájából, sütőporból, zsírból Ramából, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a Ramával elkevert cukrot és a meggyaromát. A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, meggyszemekkel dúsítjuk. A meggyes krémmel megtöltjük a két lapot. A csokimázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, belekeverjük a Ramát és a kakaóport, majd a tésztára tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. júl. 20. 17:08
A konyakmeggyes 1 elkészítési módja és hozzávalói.