Mórabórás lepény recept
45 perc
A Mórabórás lepény hozzávalói:
30 dkg liszt
16 dkg margarin
5 dkg porcukor
0,5 dl tejföl
2 tojássárgája
pici só EZ AZ ALAPTÉSZTA
3 tojássárgája
10 dkg porcukor
1,5 dl tejföl
5 dkg liszt
5 tojásfehérje EZ MEGY A TETEJÉRE
1 kg érett mórabóra- vagy szilva!
10 dkg porcukor
12 dkg darált dió EZ A TÖLTELÉK
A Mórabórás lepény elkészítési módja:
A lisztet a zsíradékkal elmorzsolom,, majd a porcukrot a tojássárgákat, a tejfölt összegyúrom, majd egy picit pihenni hagyom. Vékonyra nyújtva a tepsire helyezve villával megszurkálom, félig megsütöm kb. 170 fokos sütőben. Ha kihűlt, ráteszem a sajnos magvas mórabórát, mert ha kimagvazod, jön a húsa is, de nagyon klassz, ahogy tele van gyöngyökkel a tepsi! Megszórom a porcukorral és a dióval, majd ráöntöm s masszát, amibe természetesen a tojásfehérjét fel kell verni. Közepes, kb 150 fokos sütőben megsütöm.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ízkavalkádot, mert a mórabóra savanyú jellegű, de ugyanakkor mégis édes, a massza meg édes, nahát együtt a kettő, hm, fenséges!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anyoca69, 2011. júl. 20. 13:17
A mórabórás lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.