Zöldséges-pulykahúsos pita recept
A Zöldséges-pulykahúsos pita hozzávalói:40 dkg pulykamell filé,
1 fej hagyma,
1 teáskanál paprika,
1/2 teáskanál bors,
oregánó,
rozmaring,
kakukkfű,
só,
bors,
2 evőkanál olaj,
1/4 jégsaláta,
25 dkg uborka,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg túró,
10 dkg koktélparadicsom,
8 db pita.
A Zöldséges-pulykahúsos pita elkészítési módja:
Mossuk meg a húst, törölgessük meg, vágjuk csíkokra. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd paprikával, borssal, zöldfűszerekkel, sóval, borssal és olajjal összekeverjük. A páccal megkenjük a húst, 2 óra hosszán át pácoljuk. A salátát mossuk meg, vágjuk csíkokra. Az uborkát megmossuk, félbe vágjuk, megpucoljuk, lereszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az előzőket összekeverjük a túróval és az olajjal, sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomat megmossuk és negyedeljük. A húst megsütjük. A pitát sütőben megmelegítjük, oldalt bevágjuk, a zsebekbe beletöltjük a húst, a túrókrémet, a paradicsomot és a salátát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 12. 11:08
A zöldséges-pulykahúsos pita elkészítési módja és hozzávalói.