Zabpelyhes rakott gomba recept
A Zabpelyhes rakott gomba hozzávalói:30 g zabpehely
10 dkg gomba
negyed fej vöröshagyma
1 db tojás
0.5 dl joghurt
kakukkfű
1 teáskanál margarin
só
A Zabpelyhes rakott gomba elkészítési módja:
A zabpelyhet egy órára enyhén sós vízbe áztatjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a hagymát kockára vágjuk, az olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a gombát, a kakukkfüvet, és kevergetés közben összepároljuk. A margarinnal kikenünk egy hőálló tálat, és ráterítünk egy réteg kinyomkodott zabpelyhet, egy réteg gombát és újra zabpelyhet. A zabpehely áztatólevét elkeverjük a tojással, joghurttal, sózzuk és a rakott zöldségekre locsoljuk. Forró sütőben 15-20 percig sütjük
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. aug. 5. 23:50
A zabpelyhes rakott gomba elkészítési módja és hozzávalói.